Aandachtspunten bij het kopen van een stelling

Voor het kopen van een stelling wordt de nodige voorbereiding gevraagd. Zo kun je vooraf het beste wat criteria vaststellen waar een goede stelling aan moet voldoen. In dit artikel worden een aantal belangrijke criteria besproken.

Welke type stelling heb je nodig?

Bij het kopen van een stelling kun je kiezen tussen verschillende soorten stellingen. Welke jij precies nodig hebt is afhankelijk van de werkzaamheden die je gaat uitvoeren. Zo kun je het beste een rolstelling kopen wanneer je vaak buiten op een vlakke ondergrond aan het werk bent. Daarnaast is een kamerstelling weer veel gemakkelijker wanneer er juist alleen binnen gewerkt moet worden. Als laatste hebben we ook de traditionele ‘vaste’ stelling die vaak wordt gebruikt bij grotere projecten.

Bij welk merk ga ik mijn stelling kopen?

Binnen de stellingen zijn er uiteraard ook verschillende soorten merken. Door het grote verschillende aantal merken is het soms lastig om de juiste te kiezen. Het ene merk profileert zich in zijn sterke kwaliteit terwijl de andere juiste zegt de goedkoopste te zijn. Iedereen heeft hierbij een persoonlijke voorkeur voor een merk.

Losse onderdelen

Wanneer je een stelling hebt uitgekozen kan het ook nooit kwaad om na te vragen of er losse onderdelen beschikbaar zijn. Stel dat bij een rolstelling de schor kapot is. Dan is het zeer vervelend dat je de rolstelling niet meer kan opbouwen omdat je een schor mist. Ga van te voren dus ook zorgvuldig na of het mogelijk is losse onderdelen te kopen.

Wat zijn de maten van de stelling?

Bij het kopen van de stelling is het ook belangrijk te kijken naar de maten. Hoe breed is de stelling om op te kunnen werken en past dit ook bij locatie werk je de werkzaamheden gaat uitvoeren. Hoe breder een stelling is, hoe veiliger deze uiteindelijk ook weer is. De breedte is hierin niet alleen van belang, maar ook de werkhoogte natuurlijk. Bij werkzaamheden op het dak is daar uiteraard wel een bepaalde werkhoogte van belang.