Renoveren van een bestaande keuken, goedkoop en snel

Heb je net een nieuw huis gekocht waar nog een oude keuken in zit, maar is jullie geld op? Of woon je al een tijd in je huis maar erger jij je dood aan die lelijke oude keukenkastjes, maar is er niet voldoende budget voor een nieuwe keuken? In beide gevallen heb ik goed nieuws!

Hoe renoveer je een keuken?

Als je keuken aan vervanging toe is, bedenk dan eens goed of de hele keuken aan vervanging toe is? Vaak is het de uitstraling en zijn het de keukenapparaten die niet goed meer werken. Als dit bij jou ook het geval is overweeg dan eens om je keuken betaalbaar te renoveren. Een nieuw werkblad, andere frontjes en nieuwe apparatuur geven je keuken een volledig andere uitstraling.

Een andere stijl keuken kiezen

Als de basis van je keuken nog goed is maar de stijl niet meer bij jou en je interieur past kan je ook kiezen voor een renovatie. Door een ander blad te kiezen en andere frontjes op de keukenkastjes krijg je een compleet andere uitstraling van je keuken. Als voorbeeld; er zit een klassieke crèmekleurige keuken in met een aantal deurtjes met glas in lood raampjes. Tegen de achterwand zitten kleine bruine tegeltjes en het aanrechtblad is van gelamineerd hout. Jullie hebben je huis verbouwd en alles is strak qua meubels en de muren zijn strak gestuct. Alles is wit behalve een paar muren die hebben een grijs tint gekregen. Jullie koken graag, maar in deze oude keuken is de lol er zo vanaf. Door een strakke achterwand en aanrechtblad van hetzelfde materiaal te nemen maak je de uitstraling al veel moderner. Als je greeploze frontjes in hoogglans wit of zwart of grijs neemt, zal het resultaat je verbazen. Maar door het vervangen van apparatuur kun je ook een totaal andere uitstraling krijgen. Vervang je oude kookplaat en zet er een Boretti fornuis voor in de plaats.

Dus als je op een goedkope maar toch zeer efficiënte manier je keuken een andere uitstraling wil geven, is dat zeker mogelijk. Vraag eens advies bij een keukenspecialist