De vloer als basis van jouw inrichting

Inrichten

Bij het inrichten van een huis, kantoorruimte, woonkamer of winkel vormt de vloer die je kiest de basis van de inrichting. Niet alleen wil je dat de meubels die in de kamer komen passen bij het type vloer dat je legt, ook wil je dat de vloer mooi is, en qua functionaliteiten past bij de kamer. Wil je er bijvoorbeeld vloerverwarming in? Wil je makkelijk kunnen dweilen of wil je lekker zachte voeten? Wil je een donkere kleur die minder vaak schoon gemaakt hoeft te worden, of een lichte kleur die jouw kamer ruimtelijker laat lijken? En niet minder belangrijk: wat is het budget wat je te besteden hebt aan het laten plaatsen van een nieuwe vloer?

De opties

Waar veel mensen gelijk al denken aan de mogelijke meubels, is het kiezen van projectvloeren dus een cruciale stap bij het inrichten van jouw pand. En er zijn vele opties. Zo kun je gaan voor vloerbedekking, PVC vloeren, betonvloeren, tapijt, marmoleum, tapijttegels, laminaat. Zoals al gezegd heeft ieder type vloer zijn eigen karaktereigenschappen. Tapijt is lekker zacht en niet zo prijzig maar wel lastig schoon te houden. Dit is bijvoorbeeld handig in de slaapkamer, waar doorgaans niet met schoenen gelopen wordt. In een kantoor kan wellicht beter gekozen worden voor marmoleum of PVC vloeren: iets hoger in prijs maar met hun chique uiterlijk komt uw bedrijf goed uit te verf. Ook zijn deze typen vloeren vrij makkelijk schoon te maken. Zorg er wel voor dat eventueel rijdende meubels als bureaustoelen geen krassen maken op uw project decor.

Het leggen van de vloer

Wanneer de keuze voor een bepaald type vloer gemaakt is, zijn er verschillende mogelijkheden voor het leggen van deze vloer. Indien u zelf handig bent kunt u veel kosten besparen door een laminaatvloer bijvoorbeeld zelf in te klikken. Het kost u wat tijd, maar u bespaart er een substantieel bedrag mee. Toch kiezen de meeste mensen voor een legservice van een bepaald bedrijf dat gespecialiseerd is in projectstoffering, om de vloer te laten leggen. Zo weet je zeker dat de vloer vakkundig gelegd wordt, en er geen schade ontstaat door verkeerd leggen. Ook gaat dit over het algemeen een stuk sneller. Voor het leggen van een vloer is het dus vooral een tijd/budget afweging. Wilt u de vloer snel hebben liggen en heeft u hier budget voor? Huur dan iemand in. Als geld een grote rol speelt kunt u bij bepaalde typen vloeren zelf aan de slag. Succes!