Belangrijke aandachtspunten bij het aanschaffen van een rolsteiger

Houd je ervan om thuis regelmatig een klusje te doen? Het komt dan vast en zeker weleens voor dat je voor die klusjes de hoogte in moet. Het gebruik van de ladder is uiteraard een optie, maar deze is wel vele malen gevaarlijker en daarnaast ook veel tijdrovender dan het gebruik van een rolsteiger. Het kopen van een rolsteiger doe je echter niet zomaar. Hier moet je eerst wat onderzoek doen voordat je de juiste rolsteiger kan kiezen.

De hoogte van de rolsteiger

Voordat je gaat kijken naar de verschillende rolsteigers is het belangrijk om duidelijk te krijgen, wat voor werkzaamheden op hoogte worden uitgevoerd. En op welke hoogte moeten deze werkzaamheden worden uitgevoerd. Wellicht is het wel mogelijk om deze werkzaamheden op een ander soort steiger te doen. Een rolsteiger kan tot ongeveer 8 m hoog worden opgebouwd. Over het algemeen wordt er gesproken over de platformhoogte en de werkhoogte. Hierbij is de platformhoogte uiteraard de hoogte waarop het platform zich bevindt en de werkhoogte de hoogte waarop daadwerkelijk kan worden gewerkt.

Opbouwen van een rolsteiger

Bij het aanschaffen van een rolsteiger is het belangrijk om te weten dat de regels omtrent het opbouwen ervan sinds januari 2018 zijn aangescherpt. Zo is het verplicht om een rolsteiger met minimaal twee personen op te bouwen. Wil je zeker zijn dat je de rolsteiger opbouwt via de nieuwste veiligheidsinstructies? Volg dan gericht de handleiding voor het opbouwen van de rolsteiger. In deze handleidingen zijn namelijk alle veiligheidsinstructies opgenomen. Deze handleidingen zijn echter niet overal hetzelfde, dit is vaak afhankelijk per merk.

Rolsteiger online kopen

Inmiddels zijn rolsteigers ook gemakkelijk online te bestellen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten steigers en ook steiger merken. Door je online te oriënteren kun je alles gemakkelijker op een rijtje zetten. Na het afwegen van de verschillende opties kun je de rolsteiger vervolgens ook gemakkelijk online bestellen. Deze wordt vervolgens bij jou op locatie geleverd. Bij de meeste leveranciers heb je ook gewoon een retourrecht en garantie op de rolsteigers of andere steigers.