Een wc bril voor iedereen

Wie kinderen krijgt die weet het: de lijst met zaken die je aan moet schaffen is eindeloos. Niet op de meeste lijstjes, maar wel erg handig, is een nieuwe wc bril.

Kinder wc bril

Een nieuwe wc bril als er gezinsuitbreiding is? Jazeker. Als je dacht dat je met een bedje, badje, commode, luiers en wat al niet meer klaar was dan vergis je je. Ook je wc kan na de geboorte van een kind dringend een upgrade gebruiken.

Niet meteen hoor, de pakweg eerste twee jaar zit je prima op je huidige toilet. Maar daarna is het toch echt tijd om na te gaan denken over het onvermijdelijke: hoe gaan we de zindelijkheidstraining aanpakken?

Een potje is natuurlijk een optie. Kleine kinderen vinden dit vaak wat minder spannend dan een echte wc, dus het kan een mooi begin zijn. Er zijn echter ook de nodige nadelen te bedenken. Het is een stap extra in de zindelijkheidstraining, en ja, als ouder heb je de schone taak het potje na ‘gebruik’ te legen. Zeker bij een grote boodschap niet per se een favoriet karweitje. Om die reden kiezen steeds meer ouders voor een kinder wc bril.

Speciaal voor kinderen

Een kinder wc bril is een losse bril, die je op de wc legt zodra je kind een kleine of grote boodschap moet doen. Het maakt de bril, en vooral het gat van de bril, een stuk kleiner. Dat zorgt er niet alleen voor dat je kind een stuk lekkerder zit, het zal er ook voor zorgen dat het minder bang is. Zo’n groot gat, daar ziet een peuter zich zo in verdwijnen! Door het gat kleiner te maken ziet een grote wc er opeens een stuk minder eng uit, iets wat het zindelijk worden alleen maar zal bevorderen.

Als je ervoor kiest om je kind naar de wc te laten gaan, en dus niet (meer) op het potje, is er naast een aangepaste wc bril vaak ook een krukje nodig zodat het kind zelf op de wc kan gaan zitten. Denk er ook aan om een leuke fles zeep neer te zetten, zodat je direct aan kan leren om na het toiletbezoek de handen te wassen.

Familie wc bril

Vind je het een hoop gedoe, om steeds als je kind naar de wc gaat een andere bril te moeten pakken? Dan is een familie wc bril misschien een betere optie. Dit is een normale wc bril, met een speciale inzet voor kinderen. Een alles-in-één oplossing!