Alles wat je moet weten over het bestrijden van mollen

Mollen komen zonder uitnodiging je tuin in en zijn in staat je hele tuin te molesteren. Toch zijn het onschuldige kleine beestjes die zelf niet door hebben hoeveel ze schade ze aanrichten. In dit artikel geven wij uitgebreid informatie over mollen, wat van schade ze kunnen aanrichten en hoe je ze op een diervriendelijke manier uit je tuin kunt houden. Lees snel verder!

Mollen zijn kleine onschuldige beestjes. Ze komen in Nederland veel voor, met name in natuurlijke gebieden. In stedelijke gebieden zullen ze alleen voorkomen wanneer ze verdwaald zijn. Je kunt mollen in je tuin herkennen aan de hoopjes zand die ze achter laten. Wanneer je deze hoopjes zand constateert, zal je direct actie moeten ondernemen. In een korte tijd kunnen mollen namelijk veel schade aanrichten aan je tuin. Meer weten? Lees dan snel verder.

Wat van schade richten mollen aan?

Mollen bewegen zich onder de grond en graven hierbij tunnels. Het zijn geen groepsdieren, waardoor het prima zo kan zijn dat één mol verantwoordelijk is voor alle aangerichte schade in je tuin. De mollen kunnen in een korte tijd (een aantal dagen) veel schade aanrichten. In het ergste geval krijg je te maken met grondverzakkingen, waardoor het noodzakelijk kan zijn dat je de hele tuin opnieuw moet laten aanleggen.

Ondanks dat mollen er onschuldig uit zien kunnen ze dus een ramp zijn voor jouw tuin. Door de juiste voorzorgmaatregelen te ondernemen kun je mollen voorkomen. Het voorkomen van mollen is eigenlijk heel simpel. Hieronder lees je er meer over.

Hoe kun je mollen voorkomen?

Het is slimmer om mollen te voorkomen, dan te laat zijn en ze daardoor moet bestrijden. Er zijn verschillende methoden die je kunnen helpen om mollen te voorkomen. Eén van de meest diervriendelijke methoden, die bij ons ook de voorkeur heeft, is ultrasone geluiden. Je kunt een klein apparaatje kopen waarmee de ultrasone geluiden verspreidt worden. Deze steek je in het stopcontact in de buurt van je tuin. Wanneer je een grote tuin hebt, is het slim om meerdere apparaatjes te plaatsen.

Deze apparaatjes zenden ultrasone geluiden uit waar mollen niet goed tegen kunnen. Mollen hebben gevoelige oren en kunnen niet goed tegen deze geluiden waardoor ze jouw tuin automatisch zullen mijden. Gelukkig kunnen wij mensen deze geluiden niet waarnemen en dus zal jij er geen last van hebben.

Het voordeel van de ultrasone geluiden is dat het niet alleen helpt om mollen uit de buurt van je tuin te houden, maar ook ratten en muizen. Alle knaagdieren hebben gevoelige oren en kunnen deze geluiden dus niet verdragen. Met een ultrasone geluiden apparaatje houd je dus niet alleen mollen buiten de duur, maar ook ratten en muizen. Drie vliegen in één klap!

Hoe kun je het beste mollen bestrijden?

Wanneer je mollen wilt bestrijden kun je het beste voor een mollenklem of een mollenvanger kiezen. Wij geven de tweede optie de voorkeur, aangezien je met deze methode de mol in leven houdt en ergens anders weer kunt vrijlaten. Met de molenklem is het gegarandeerd einde verhaal voor de mol. Het bestrijden van mollen kan ook met ultrasone geluiden, maar de mollenklem en mollenval zijn over het algemeen effectievere methoden.

Kortom, het is beter om mollen te voorkomen. Zeker wanneer je in een dorpje woont of in de buurt van een natuurlijke gebied. Het is ontzettend eenvoudig om ze te voorkomen door de juiste maatregelingen te nemen. Wanneer je te laat bent, zal je in het ergste geval je hele tuin opnieuw moeten aanleggen, wat natuurlijk veel geld kost. Wees daarom slim en schaf de juiste mollenverjagers aan. Via deze website vind je meer informatie over het bestrijden van mollen en hier kun je tevens mollenverjagers aanschaffen.