Infrarood sauna zelf plaatsen

Net een dure infrarood sauna gekocht? Wil je deze vervolgens liever zelf in elkaar zetten, omdat de servicekosten voor het laten plaatsen van je nieuwe aanwinst toch iets te duur wordt? Lees dan vooral dit artikel!

 

Een infrarood sauna is altijd een mooie aanwinst. Voor sommige een leuk project en voor sommige echt een nadeel: het nog in elkaar zetten van de sauna. Volg de volgende 11 stappen en je infrarood sauna staat binnen een mum van tijd als een huis! Het is nodig om de sauna met minimaal twee volwassenen te monteren. In je eentje gaat het niet lukken, omdat je simpel genoeg twee handen tekort komt. Lees ook eerst de instructies door voordat je bij punt 1 begint. Hierdoor zal je het algemene beeld van de montage al in je hoofd hebben, waardoor je minder snel fouten maakt.

 

 1. Bepaal de locatie. Houd hierbij rekening met de toegankelijkheid van de stroomkabel. Het moet droog zijn en waterpas
 2. Plaats vervolgens eerste de bodem
 3. Bevestig dan de achterkant aan de bodem
 4. Bevestig daarna de zijkanten van de sauna
 5. Installatie van de bankverwarmer. Dit onderdeel moet voordat je de bank plaatst. Dit wordt vaak nog fout gedaan
 6. Plaats nu de bank daaroverheen. Probeer dit zo netjes mogelijk te doen, want niks is zo hinderlijk als een scheve bank. Dit scheelt veel tijd als je goed doet.
 7. Maak nu de voorkant vast. Nu is het omhulsel volledig geplaatst.
 8. Plaats tot slot het plafond. Nu is de sauna volledig afgesloten. Kijk goed of er geen kiertjes zijn en je alles op de juiste manier gemonteerd hebt.
 9. Erg belangrijk: de kabels. Maak ze goed vast.
 10. Installeer nu de stereo als de aanwezig is.
 11. De laatste stap is de test van de infrarood sauna. Doe dit voordat je de afdekplaat bevestigt. Wanneer iets niet goed werkt, hoef je deze er niet eerst af te halen.

 

Bij vragen kan er altijd contact opgenomen worden.