Wat is het verschil tussen acrylaatkit en siliconenkit?

Beiden producten zijn afdichtmiddelen die erg veel op elkaar lijken qua producteneigenschappen en uiterlijk. De beiden kitten hebben als eigenschap dat het een flexibele kit is en bij uitharding een rubberachtig worden. Acrylaatkit droogt sneller dan siliconenkit en is overschilderbaar, deze kit is minder elastisch en waterweren dan siliconenkit. Voor in de badkamer kan je dus het best siliconenkit gebruiken, ook blijft deze vele male elastischer bij uitharding.

Om het verschil tussen de twee kitten te zien kan je het best ze naast elkaar aanbrengen. Je zal dan zien dat de siliconenkit meer een glanzende tint heeft. Acrylaatkit heeft in vochtige toestand een mattere uitstraling. Ook kunnen je de kit in natte toestand tussen je vingers wrijven, acryl zal zich oprollen als een klein bolletje als een soort kauwgom, siliconen daarentegen zal vettig blijven en aan je handen blijven plakken.

Bij bestande kitranden kan je er achter komen als je de kit lostrekt. Zal je dit bij siliconen doen dan zal het als een lange sliert loslaten. Scheuren de stukken kit sneller dan is er waarschijnlijk acryl gebruikt.

Zoals al eerder vernoemt heeft siliconenkit een zeer elastische werking, het kan dus goed worden gebruikt op ondergronden nog bewegen ten opzichte van elkaar. Siliconenkit is ook waterafstotend en schimmelwerend. Door deze eigenschap is deze kit zeer goed te gebruik in een vochtige ruimte zoals de douche en badkamer.

Zoals al eerder opgenoemd is siliconenkit schimmelwerend, toch kan het nog wel voorkomen dat je je schimmelvorming tegenkomt in je badkamer of douche. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat je na het gebruik van de douche de ruimte zo droog mogelijk maakt. Hierdoor hebben schimmels minder kans om zich uit te bereiden.